Skip to content
Politică

Norica Nicolai spune că Junker e pe cale să anunțe scoaterea României de sub MCV

rfi.ro
" "

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a declarat luni că există un termen până la care Jean Claude Junker a spus că România va ieși de sub mecanismul de cooperare și de verificare (MCV).

Norica Nicolai susține că se apropie momentul în care președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, va face marele anunț de scoatere a României de sub MCV. Mai mult, europarlamentarul a anunțat că Bulgaria face eforturi mari să se desprindă de România pentru a putea obține mai repede acest beneficiu, potrivit DCNews.ro.

" "
" "

Bulgarii încearcă să se desprindă de România, dar nu cred că se va întâmpla lucrul ăsta. După părerea mea, nu o va face. Juncker ar putea să le scoată pe amândouă, pentru că a spus clar că pe mandatul lui se termină ambele MCV-uri pentru că interesul major al lor este președinția românească pe care se închid multe. Dacă ne ostilizează foarte tare, riscă să aibă probleme și nu o va face cu siguranță, politic. Mandatul comisiei actuale se încheie în martie-mai anul viitor și Juncker a spus că obiectivul lui este să termine cu MCV-ul pentru ambele state”, a declarat europarlamentarul Norica Nicolai.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *