Skip to content
Politică

Norma de hrană pentru deținuți ar putea fi majorată. Propunerile Ministerului Justiției

RTV.net

Normele de hrană pentru persoanele private de libertate ar putea fi majorate cu aproape 50%, potrivit unui proiect al Ministerului de Justiție.

Concret, noua valoare a normei de hrană ar putea fi majorată de la 3,75 lei/zi/persoană fără TVA la 5,51 de lei pe zi/persoană fără TVA, informează Agerpres.

„În vederea elaborării proiectului de ordin al ministrului Justiţiei a fost numită o comisie formată din specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi din unităţile subordonate, aceasta stabilind normele financiare de hrană pentru persoanele condamnate, prin stabilirea unor noi valori financiare a normelor de hrană acordate deţinuţilor. Astfel, de la 3,76 lei/zi/persoană fără TVA, corespunzătoare valorii actuale a normei 17, pentru această normă de hrană noua valoare fiind stabilită la 5,51 lei/zi/persoană, fără TVA”, conform Ministerului Justiției.

Totodată, Ministerul a propus încă un proiect ce urmează a fi desfășurat paralel cu cel privind majorarea normelor de hrană. Este vorba despre modificări în ceea ce privește structura normelor de hrană, în sensul introducerii de alimente noi.

„În corelare cu acest proiect a fost elaborat si un proiect (…) în cuprinsul căruia au fost operate modificări în structura normelor de hrană, fiind introduse alimente noi (de exemplu, carnea de vită) şi mărite raţiile de biscuiţi, legume, fructe, conserve de legume, brânză telemea etc. În consecinţă, având în vedere modificările preconizate prin proiectul de ordin al ministrului Justiţiei pentru aprobarea normelor de acordare a drepturilor de hrană, a devenit necesară reglementarea noilor valori financiare, corespunzătoare modificărilor intervenite. Având în vedere aceste aspecte, cele două demersuri urmează a fi efectuate în acelaşi timp, astfel încât să se dea eficienţă aplicării practice actelor normative în materia normelor de hrană alocate persoanelor private de libertate”, conform MJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *