Norvegia a recunoscut oficial statul Palestina

Sursa: Pixabay

Norvegia a recunoscut oficial marţi Palestina ca stat, a anunţat guvernul într-un comunicat de presă, un demers coordonat cu Spania şi Irlanda.

„De mai bine de 30 de ani, Norvegia a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai unui stat palestinian. Ziua de astăzi, când Norvegia recunoaşte oficial Palestina ca stat, reprezintă o piatră de hotar în relaţia dintre Norvegia şi Palestina”, a declarat Eide într-un comunicat publicat marţi de Ministerul Afacerilor Externe.

Eide a subliniat că recunoaşterea a fost o expresie clară a sprijinului pentru forţele moderate în rândul israelienilor şi palestinienilor şi a declarat că este încrezător că guvernul palestinian va pune bazele unui guvern atât în Cisiordania, cât şi în Fâşia Gaza, în urma unei încetări a focului în războiul care face ravagii din 7 octombrie 2023.

„Este regretabil că guvernul israelian nu dă semne de implicare constructivă. Comunitatea internaţională trebuie să îşi sporească sprijinul politic şi economic pentru Palestina şi să continue eforturile pentru o soluţie cu două state”, a declarat el.

Împreună cu Irlanda şi Spania, Norvegia a anunţat săptămâna trecută că recunoaşterea va intra în vigoare marţi. Guvernele speră că acest lucru va da un nou impuls discuţiilor despre o soluţie cu două state.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: