Skip to content
Internațional

Notre-Dame: Un naos provizoriu, instalat în curtea spitalului Hôtel-Dieu în timpul lucrărilor de restaurare

pariscityvision.com

Martin Hirsch, directorul Asistenţa publică – Spitalele din Paris, a anunţat construirea unei structuri temporare, în apropierea catedralei Notre-Dame, aşa cum a promis a doua zi după incendiu, scrie News.ro.

Edificiul de 55 de metri lungime, 13,5 metri lărgime şi 16 metri înălţime va fi realizat din lemn sub coordonarea arhitectei Anne Démians. Aceasta ar putea servi drept loc de primire pentru milioanele de vizitatori ai catedralei, potrivit Le Figaro.

Incendiul care a devastat structura gotică a avut loc pe 15 aprilie, iar noua construcţie ar putea fi gata în primăvara lui 2020 pentru a fi inaugurată la un an de la catastrofă.

Le Journal de Dimanche a dezvăluit că spitalul Hôtel-Dieu, care este situat la câţiva paşi de catedrală, ar trebui să găzduiască acest „naos provizoriu” în grădina sa interioară.

Săptămânalul de duminică anunţă că totul va fi realizat din elemente prefabricate în uzină, care vor fi montate într-o lună.

Proiectul are un cost de 2 milioane de euro, integral subvenţionat prin donaţii.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *