Skip to content
Politică

Nou atentat terorist în Nigeria soldat cu cel puțin 21 de morți

Un individ care avea asupra sa explozibil s-a infiltrat in multime si si-a detonat centura inainte de a fi zarit de cineva. Atacul a avut loc la putina vreme dupa ce un alt barbat a fost arestat, asupra sa gasindu-se o bomba, a declarat un martor.

Explozia a avut loc in orasul Dakasoye, la circa 20 de kilometri sud fata de capitala provinciei, Kano.

Politia nu stie pentru moment cine este in spatele atacului, insa organizatorii procesiunii religioase dau vina pe grupul militant sunnit Boko Haram.

Procesiunea in timpul careia a avut loc atacul este un eveniment anual care dureaza sapte zile. Chiar si dupa atentat, aceasta a continuat. „Nu suntem surprinsi ca am fost atacati pentru ca aceasta este situatia peste tot in tara”, declara unul dintre organizatori.

In timpul procesiunii, multimea calatoreste din Kano pana in Zaria. Fortele de securitate nu au fost lasate sa insoteasca procesiunea, pentru ca au avut loc ciocniri intre pelerini si acestea, in urma carora au murit mai multe persoane, anul trecut.

Atacurile gruparii Boko Haram s-au soldat cu mii de victime in ultimii sase ani. Membrii gruparii afirma despre adeptii shia ca sunt eretici si ca trebuie ucisi.

Militantii au intetit atacurile asupra civililor de cand au fost impinsi afara, de catre armata, din teritoriul pe care il controlau. Presedintele nigerian Muhammadu Buhari a ordonat armatei sa sfarseasca acest conflict pana luna viitoare, insa exista temeri ca atacurile cu bomba vor continua, informează ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *