Skip to content
Politică

Nou dosar penal pentru Șova? Nereguli grave la Otopeni

cancan.ro

Se pregătește un nou dosar penal pentru fostul ministru PSD al Transporturilor Dan Șova? Este posibil ca senatorul social-democrat să nu fie străin de o serie de nereguli grave de la Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni.

Membrii Consiliului de Administrație ai Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), demiși în 2014 de către ministrul Dan Șova, au câștigat definitiv în instanță procesul împotriva companiei, potrivit unei decizii a Curții de Apel București (CAB). Liviu Radu revine la conducerea CNAB, dar atât aceasta, cât și Ministerul Transporturilor, au de rezolvat acum mai multe probleme, aparent insurmontabile, scrie Cetățeanul.net.

Membrii CA Aeroporturi București (Liviu Radu, Radu Merica, Marius Bodea, Adrian Cighi, Călin Bogdan Găurean) au fost demiși, în 2014, de ministrul Transporturilor în urma unei ședințe la care Dan Șova a sosit intempestiv, alături de reprezentanți ai Poliției Feroviare. Deși avocat de profesie, Dan Șova pare că a încălcat grosolan prevederi elementare ale legislației, notează publicația citată.

Una dintre ele se referă la faptul că Șova a ignorat că la Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) nu au fost prezenți toți acționarii (Fondul Proprietatea a fost absent). Acesta a fost principalul motiv pentru care hotărârile adoptate în ședuința din 2014 au fost anulate. Al doilea aspect poate atrage răspunderea penală a lui Dan Șova pentru abuz în serviciu, deoarece ministrul de atunci a condus el însuși ședința AGA, riscând să încalce prevederile exprese ale Legii 161/2003: „Funcția de membru al guvernului este incompatibilă cu (…) funcția de președinte sau e secretar al adunărilor generale ale acționarilor” (art. 84, lit. d).

Găsiți mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *