Skip to content
Politică

Nou for care reunește personalități ale științelor juridice, înființat în România

În ședința de Guvern de miercuri, s-a adoptat în plenul Camerei Deputaților cu 273 de voturi pentru și unul împotrivă, inițiativa legislativă care prevede înființarea Academiei de Științe Juridice din România (ASJR).

Acest proiect de lege a vizat înființarea, organizarea și funcționarea Academiei de Științe Juridice din România ca organism științific de seamă al științelor juridice în cadrul comunității științifice românești, for național, de consacrare științifică, care reunește personalități reprezentative ale științelor juridice.

De asemenea, potrivit actului normativ, criteriile de selecție a membrilor AȘJR se stabilesc prin statutul propriu, iar procedurile prin regulament propriu. Membrii de onoare, membrii titulari și membrii corespondenți ai AȘJR pot primi o indemnizație lunară, în condițiile legii și ale Statutului propriu. Conducerea activității AȘJR se asigură de adunarea generală, de consiliul științific, de prezidiul academiei și de președinte.  Veniturile proprii ale AȘJR provin din donații, sponsorizări, taxe, chirii, publicații, studii, prestații editoriale, consultații științifice, studii pentru avize, exploatarea unor bunuri mobile și imobile proprii, informează agerpres.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *