Skip to content
Sănătate Sport

Nou inhalator pentru tratarea astmului

adevarul.ro

Un studiu internaţional efectuat în 25 de state printre care Canada, China, Statele Unite, Australia, Brazilia şi Africa de Sud propune un tratament mai eficace pentru bolnavii de astm de intensitate medie, informează portalul newsmedical.com

Cercetătorii propun un nou inhalator care conţine o combinaţie de budesonidă şi formoterol, două substanţe active care au rol antiinflamator (budesonida face parte din clasa corticosteroizilor) şi relaxant musculat (formoterolul este un agonist beta-2 ).

Conform medicilor, noul tratament reduce cu 60% riscurile apariţiei unui atac de astm iar cantitatea de steroizi folosită este mult mai mică decât în tratamentul actual. În prezent, doza recomandată este de 1-4 inhalări de două ori pe zi, depinde de severitatea astmului bronşic. Pentru ameliorarea simptomelor, pacienţii pot folosi şi un „inhalator de salvare” dar asta înseamnă mai multe utilizări zilnice.

Noul inhalator a fost folosit experimental de 4200 de pacienţi, cu vârste mai mari de 12 ani, în intervalul noiembrie 2014 şi august 2017, durata totală de utilizare fiind de 52 de săptămâni.

1 comentariu la “Nou inhalator pentru tratarea astmului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *