Skip to content
Politică

Nou personaj important, reținut de DNA și legătura acestuia cu Băsescu

Omul de încredere al fostului președinte al României, Traian Băsescu, a intrat vineri în malaxorul DNA, fiind reținut de procurorii anticorupție pentru 24 de ore.

Mai exact, este vorba despre doctorul Yassin Mohamad, pe care presedintele Traian Basescu l-a trimis in Bagdad ca sa intermedieze eliberarea jurnalistilor răpiti în 2005, care fost reținut pentru 24 de ore de către DNA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Potrivit DNA, Yassin Mohamad ar fi pretins o șpagă de 2 milioane de euro pentru desfiintarea unei hotarari de condamnare la inchisoare.

Redăm comunicatul DNA:

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la datele de 02.04.2015, respectiv 03.04.2015, a inculpaților:

YASSIN MOHAMAD, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență,
TAHLI FADEL, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Inculpaților Yassin Mohamad și Tahli Fadel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 03 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

1 comentariu la “Nou personaj important, reținut de DNA și legătura acestuia cu Băsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *