Skip to content
Politică

Nou proiect major compromis de guvernul Ponta. Stabilitatea României, în pericol

Nou proiect major pentru ţară este compromis de guvernul condus de prim-ministrul Victor Ponta. În acest context, stabilitatea României este pusă în pericol.

Este vorba despre proiectul de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor. Aceasta este opinia fostului ministru PDL de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu (în prezent, deputat PNL), potrivit unui comunicat trimis, marţi, PSnews.ro.

“Ultimele decizii luate de Guvernul Ponta privind majorarea salariilor unor categorii bugetare compromit proiectul de salarizare a personalului bugetar, considerat un proiect de succes al Guvernului PSD.

Salarizarea unitară presupune reducerea semnificativă a diferenţelor salariale între diferite categorii de bugetari, prin majorarea mai rapidă a salariilor mici faţă de cele deja mari. Sigur că se impune respectarea pregătirii profesionale, vechimii şi importanţei sociale a activităţii prestate. Din păcate, prin deciziile luate de Guvernul Ponta în ultimul timp, diferenţe salariale sunt accelerate şi mai mult, faţă de situaţia existentă, făcând ca legea salarizării unitare să nu poată să fie implementată în maxim 4 ani, aşa cum şi-au propus iniţiatorii”, transmite Ialomiţianu.

Din punctul de vedere al fostului ministru, “mai grav este că majorarea unor salarii cu procente între 25% şi 60% încalcă şi mai mult principiul nediscriminării, chiar în cadrul aceleiaşi instituţii”.

“Aceste majorări salariale făcute de Guvernul Ponta i-au împărţit pe funcţionarii cu aceeaşi pregătire profesională şi vechime în funcţionari de categoria I şi ceilalţi funcţionari.

Este clar că avem de a face cu un Guvern care compromite toate proiectele majore de ţară. A compromis descentralizarea administraţiei publice, a compromis proiectul de revizuire a Constituţiei României, a compromis toate privatizările pe care le-a demarat, iar implementarea măsurilor de relaxare fiscală trebuia să aibă ca efecte: creşterea economică sustenabilă şi crearea de noi locuri de muncă. Din păcate, modul de implementare a măsurilor fiscale sunt pe cale să pună în pericol stabilitatea economică şi financiară a României”, mai comentează Gheorghe Ialomiţianu.

În aceste condiţii, deputatul PNL îi cere lui Victor Ponta “să renunţe la a mai adopta măsuri pompieristice care să discrimineze categorii sociale şi categorii profesionale din sectorul bugetar şi să transmită mai repede Parlamentului proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului din sectorul public”.

1 comentariu la “Nou proiect major compromis de guvernul Ponta. Stabilitatea României, în pericol

  1. O singura imagine imi vine in minte cand aud numele Ialomitianu. Un ministru incapabil, incuiat intr-un birou de frica sindicalistilor revoltati aflati la usa lui si pe holurile intregului minister, sindicalisti cu care nu a avut curajul nici macar sa vorbeasca. Un personaj ca asta, are dreptul moral sa dea cuiva lectii in viata asta ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *