Skip to content
Societate

Nou protest al angajaților din sănătate la Guvern. Ce s-a decis după întâlnirea cu Orban

Facebook/ Federației Sanitas din Romania.

Sindicaliștii din sănătate au protestat, marți, din nou la Guvern, pentru a atrage atenția la problemele cu care se confruntă în lupta cu pandemia.

„Suntem din nou în Piața Victoriei! Domnule premier, domnilor miniștri, continuam sa ne luptăm pentru sistemul de sănătate și cel de asistență socială!”, au transmis reprezentanții Federației Sanitas din Romania.

Aceștia au avut pancarte cu diverse mesaje, printre care: „Nu faceți din EROU ZEROU”, „Epuizați”, „Extenuați”, „Ne-a epuizat lipsa de personal” și „3 la preț de 1”.

La întâlnirea cu Orban s-a convenit permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare

Premierul Ludovic Orban şi reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa din România s-au întâlnit, marți, și au convenit ca cele 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanţă alocate în perioada stării de alertă institută ca urmare a pandemiei de COVID-19 să fie permanentizate.

Una dintre soluțiile asupra căreia s-a convenit se referă la permanentizarea celor 1.000 de posturi suplimentare din serviciul de ambulanță, măsură ce va contribui la atragerea de personal medical.

Premierul a subliniat că vor fi asigurate resursele financiare necesare pentru bugetarea posturilor alocate suplimentar de Guvern pe perioada stării de alertă și se caută o soluție legislativă pentru menținerea, pe perioadă nedeterminată, în sistemul de ambulanță a personalului medical angajat pe aceste posturi”, a transmis Guvernul pe Facebook.

Guvernul mai spune că s-a convenit că este necesară clarificarea legislației cu privire la acordarea stimulentului de risc în valoare de 2.500 de lei pe lună personalului medical implicat în îngrijirea pacienților COVID-19, astfel încât de acest drept să beneficieze și medicii și asistenții medicali din sistemul de ambulanță.

Ei au mai discutat și despre necesitatea achiziției de noi ambulanțe, dar și de asigurare a unui nivel corect de salarizare pentru asistenții medicali din acest sistem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *