Skip to content
Internațional

Nou protest de amploare în Minsk: Poliția din Belarus a arestat mai mulți manifestanți

twitter
" "

Poliţia din Belarus a anunţat că a efectuat arestări şi a folosit un tun cu apă, duminică, împotriva a zeci de mii de manifestanţi care au protestat din nou la Minsk pentru a denunţa realegerea frauduloasă a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, relatează AFP.

La mişcarea de protest fără precedent, declanşată de suspiciuni de fraudă masivă în alegerile prezidenţiale din 9 august, participă zeci de mii de persoane în fiecare duminică, în pofida represiunii autorităţilor.

" "
" "

Duminică după-amiază, peste 100.000 de persoane, potrivit agenţiei de presă Interfax, au participat la Minsk la un marş dedicat de această dată ”deţinuţilor politici”.

Presa online belarusă independentă Tut.by a anunţat zeci de mii de persoane şi a difuzat imagini cu coloane impresionante de protestatari care purtau pancarte cu culorile opoziţiei alb-roşu-alb.

Ca în fiecare duminică, autorităţile belaruse au desfăşurat în număr mare forţe de intervenţie şi vehicule blindate. De asemenea, autorităţile limitează accesul la internetul mobil şi reduc funcţionarea transportului în comun pentru a împiedica mobilizarea manifestanţilor.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *