Skip to content
Politică

Nou protest în fața MAE

Un nou protest are loc marti seara in fata sediului Ministerului de Externe. Aproximativ 100 de tineri protesteaza în fața instituției, pentru a treia zi consecutiv, fiind nemultumiti de proasta organizare a alegerilor prezidențiale in afara tarii.

Sute de oameni participă, duminică seară, la un protest organizat în faţa sediului MAE, după ce românii din străinătate au fost umiliţi, fiind obligaţi să aştepte ore întregi la cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare din mai multe oraşe din Europa.

Protestatarii cer demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean, dar a lui Victor Ponta.

Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, iar autorităţile electorale nu au făcut prea multe eforturi pentru a uşura accesul la vot al românilor din străinătate. În ciuda nenumăratelor sesizări trimise din străinătate de alegătorii care sunt nevoiţi să stea ore întregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insistă că votul decurge normal. În vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot în străinătate, Federația asociațiilor de români din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *