Skip to content
Politică

Nou protest la adresa guvernului Ponta

Peste 300 de membri ai Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) și Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România – Columna solicită guvernului condiții de muncă și de salarizare mai bune printr-un protest desfășurat marți, începând cu ora 11:00, în Piața Victoriei.

Citește și: Ce protest de amploare se anunță în Piața Victoriei

Nemulțumirea sindicaliștilor se referă la modificările privind salariul de bază minim brut pe țară garantat, care urmează să intre în vigoare începând cu 1 iulie conform hotărârii guvernamentale 1091/2014, prin care 60% dintre angajații acestui domeniu vor fi plătiți cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanța activității.

De asemenea, protestatarii reclamă Legea 71/2015 prin care se blochează salariile la nivelul lunii decembrie 2014 și se corectează discrepanțele salariale create pe aceeași funcție publică numai pentru angajații de prim nivel salarial (aparatul de lucru al Parlamentului României, Guvern, Curții de Conturi etc.) și nu pentru toate instituțiile din România, informează romaniatv.net

Ca urmare a măsurilor luate de Guvern, sindicaliștii susțin că se află în imposibilitatea achitării obligațiilor cetățenești și solicită deblocarea negocierilor contractelor și acordurilor colective de muncă, și a acordării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță.

Funcționarii publici au protestat și luni, între ora 11,00 și 13,00, în fața sediului Guvernului. Protestul de marți urmează să se încheie la ora 13,00, urmând să mai aibă loc acțiuni revendicative și în zilele de miercuri și joi, în intervalul orar 11,00 — 13,00.

 

 

1 comentariu la “Nou protest la adresa guvernului Ponta

  1. Revendicarile ar fi rezonabile, dar participarea este de-a dreptul penibila. 300 de tovarasi. Cam cat angajatii a trei primarii de comuna… Mare protest, tare sindicat ! Si cand ii vezi pe liderii aia nationali ca si-au luat jumatate de norma pe la diverse televiziuni, realizezi cam unde a adus basismul miscarea sindicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *