Nou protest la societatea Carfil Braşov – Oamenii cer să fie lăsaţi să presteze ore suplimentare 

Sursă foto: Facebook/ Captură video

Aproximativ 200 de angajaţi ai societăţii Carfil din Braşov au întrerupt din nou lucrul, miercuri dimineaţă, pentru a protesta faţă de prevederile Ordonanţei 296, ei solicitând că fie lăsaţi să lucreze ore suplimentare şi solicitând ca societatea să poată face angajări în condiţiile în care are foarte multe comenzi.


Peste 200 dintre salariaţii societăţii Carfil, care activează în industria de apărare, au întrerupt spontan lucrul, miercuri dimineaţă, şi au ieşit în parcarea din faţa sediului societăţii, pentru a cere să fie lăsaţi să muncească ore suplimentare iar societatea să poată face angajări.

”În 16 noiembrie, Guvernul României a fost de acord cu un memorandum prin care să primim tichete de masă şi ajutoare sociale în cazuri de boli grave sau alte astfel de situaţii. Asta este o imbecilitate. Pe noi nu ne interesează ajutoare sociale, noi avem de lucru şi vrem să lucrăm, să facem ore suplimentare, vrem ca societatea să facă angajări. Noi trebuie să avem posibilitatea să angajăm oameni în continuare, numai anul, acesta pentru că avem comenzi, au fost angajaţi o sută de oameni. În plus, trebuie să ni se acorde posibilitatea să facem ore suplimentare în continuare, pentru că până se fac angajări, până învaţă noii angajaţi, durează”, a declarat, miercuri dimineaţă, pentru News.ro, Liderul sindicatului ICA din industria de apărare, Arpad Suba.

Acesta a explicat că, în mod eronat, angajaţii societăţii sunt asimilaţi bugetarilor.

Un protest spontan a avut loc la Carfil Braşov şi în 15 noiembrie, când oamenii au ieşit în stradă având aceleaşi revendicări.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL