Skip to content
Politică

Nou scandal între Președinție și Guvern

După ce Traian Băsescu a criticat astăzi Guvernul, susținând că Executivul ar face mai bine decât să pompeze bani în primari, să mărească bugetul armatei, Guvernul reacționează și îi atrage atenția președintelui.

Guvernul a reacționat la declarațiile președintelui, afirmând că Băsescu ar fi trebuit să salute creșterea bugetului Apărării, și nu să atace Guvernunul.

Iată comunicatul Executivului:

„Președintele României, Traian Băsescu, ar fi trebuit să salute creșterea constantă a bugetului Apărării, în ultimii doi ani, nu să atace Guvernul!

Guvernul României a luat act de atacul lansat astăzi de președintele României, domnul Traian Băsescu, cu privire la alocările bugetare pentru Armată. Guvernul României consideră că este inacceptabilă ideea conform căreia investițiile din plan local nu ar fi o prioritate pentru țara noastră, dar și că președintele dezinformează voit în ceea ce privește alocările bugetare pentru Apărare.
Guvernul României respinge poziția președintelui, în condițiile în care, începând cu 2012, alocările bugetare pentru Apărare au crescut constant. 
Astfel, alocările directe de la bugetul de stat pentru Ministerul Apărarii Naționale au fost după cum urmează: 6629.845 mil.RON (1,27% din PIB) în 2010, 7255.293 mil.RON în 2011 (1,30% din PIB), 7293.13 mil.RON în 2012 (1,24% din PIB), 8161.599 mil.RON în 2013 (1,29% din PIB), 9779.489 mil.RON (1,47% din PIB) în 2014.
După cum se poate observa, alocările de la bugetul de stat către Apărare au crescut constant în ultimii doi ani și vor continua să crească.
Președintele României ar fi trebuit să salute evoluțiile din ultimii doi ani și nu să atace politic Guvernul”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *