Nou scenariu pentru comasarea alegerilor, discutat în coaliţie. Numărul scrutinelor ar putea fi înjumătăţit

Alegeri parlamentare
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV

O nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare va avea loc joi, iar surse politice susţin că principala temă de dezbatere ar urma să fie ultimul scenariu propus pentru comasarea alegerilor, cerută insistent de PNL.

În şedinţa de coaliţie de joi ar urma să se discute scenariul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe 9 iunie, dar și a celor parlamentare cu turul 2 al alegerilor prezidențiale, pe 8 decembrie.

Sursele citate de Stiripesurse spun că Nicolae Ciucă ar fi precizat că nu PNL a cerut comasarea, asta apropo de discuțiile din spațiul public în care se spune că liberalii și-ar dori foarte mult comasarea.

Altă tema pusă pe masa discuțiilor va fi cea legată de ridicarea pragului de percepere a impozitului pe venit, de 10%, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei în cazul pensiilor.

Sursele politice au precizat că nu se va lua joi o decizie în acest sens pentru că încă trebuie făcute calcule.

De asemenea se va discuta și despre impozitul de 10% pe concediile madicale, care ar putea fi doar pentru anumite categorii de bolnavi.

În ultimul sondaj INSCOP, Aproape jumătate dintre români (49,4%) cred că alegerile din 2024 ar trebui organizate separat, în timp ce 46,6% se pronunţă în favoarea comasării unora dintre scrutine.

Comasarea primului tur al prezidenţialelor cu parlamentarele are cei mai mulţi susţinători, 82,9 %. Procentul celor care consideră că primul tur al alegerilor prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare simultan cu alegerile locale este de 78 %. Peste 42 % dintre cei chestionaţi cred că alegerile prezidenţiale sunt cele mai importante din acest an, iar 20,4% cred că alegerile locale sunt cele mai importante. Alegerile europarlamentare sunt considerate ca fiind cele mai importante de 4,7% dintre respondenţi. Aproape 12% dintre ei afirmă că toate scrutinele sunt la fel de importante.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL