Skip to content
Politică

Nou schelet din dulapul lui Mihai Tudose. Ce NU a făcut la Academia SRI

tribuna.ro

A ieșit la iveală un nou schelet din dulapul prim-ministrului Mihai Tudose, după cele două presupuse plagiate, dintre care primul a fost recunoscut tacit, prin gestul politicianului de a renunța la titlul de doctor. Vedeți mai jos ce NU a făcut premierul la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV).

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a investit timp de șase ani în Mihai Tudose pentru ca acesta să predea la academia spionilor. Cu toate acestea, actualul premier nu a dat o oră pe la catedră, deși avea o normă de opt ore pe săptămână. Totuși, Tudose este în continuare conferenţiar universitar și ţine ocupat un loc care ar putea să-i revină unui universitar cu studii serioase, relatează România Liberă.

De ce nu a predat Mihai Tudose la Academie rămâne un mister. Într-un răspuns al Serviciului Român de Informații, căruia ANIMV îi este subordonată, se afirmă doar că Tudose „nu a derulat activităţi didactice în calitate de cadru didactic titular sau asociat în Academie”. La rândul ei, Academia a transmis că Tudose „a promovat concursul organizat pentru obţinerea unor grade universitare și nu a întreprins niciodată demersuri de a se angrena în activităţi didactice în cadrul Academiei, în calitate de cadru universitar titular sau asociat”.

Chestionat asupra acestei situaţii, Ministerul Educaţiei a răspuns că responsabilitatea organizării concursurilor aparţine universităţilor. Referitor la faptul că actualul premier a devenit conferenţiar fără a preda ca lector, ministerul a susţinut că „nu există nicio contradicţie între neangrenarea în activităţi didactice a candidatului și punctajul la capitolul Activitate didactică/profesională, acest punctaj putând fi obţinut ca urmare a desfășurării unor activităţi profesionale sau elaborării unor lucrări de specialitate în domeniul postului”. Prin urmare, calitatea „profesională” (și nu cea „didactică”) a fost salvarea lui Tudose pentru a putea deveni conferenţiar: printre altele, a îndeplinit punctajul scriind cărţi.

RL precizează că Mihai Tudose nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii despre cariera sa academică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *