Skip to content
Politică

NOU SONDAJ. Cifre devastatoare pentru Klaus Iohannis după confruntarea de marți seară

Un sondaj care prezintă percepția electoratului cu privire la dezbaterea de marți seară dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta a fost dat publicității astăzi.

Sondajul este realizat de CSCI, având un eșantion de 800 de persoane chestionate telefonic.

Conform cifrelor furnizate de CSCI, peste două treimi dintre români (70%) consideră că Victor Ponta a câştigat dezbaterea de la Realitatea TV cu Klaus Iohannis.

Percepţia unui procent de 65% dintre respondenți este aceea că Ponta l-a dominat la toate capitolele pe Iohannis.

Surpriza vine însă din măsurarea percepţiei votanţilor lui Klaus Iohannis.

Peste jumătate (55%) dintre cei care l-au votat pe candidatul ACL pe 2 noiembrie consideră că Ponta a fost mai bun decât propriul lor candidat în dezbaterea prezidenţială.

O altă surpriză de proporţii vine dinspre Ardeal, regiune unde mai bine de jumătate dintre ardeleni (58%) consideră că Ponta a câştigat confruntarea în faţa lui Iohannis. Lovitura de graţie este primită de Iohannis de la electoratul tânăr (18-35 de ani), care consideră de asemenea că Ponta a fost mai bun decât Iohannis la confruntarea de aseară de la Realitatea TV.

Candidatul PSD conduce, la percepţia câştigătorului dezbaterii, pe toate tipurile de electoral, pe toate publicurile şi regiunile din ţară. Prima dezbatere dintre cei doi candidaţi poate fi, deci, catalogată drept un succes major pentru Ponta şi un eşec de proporţii pentru Klaus Iohannis.
1 - perceptie castigator national

2 - perceptie castigator pe votanti

3 - perceptie invingator pe regiuni

4 - perceptie invingator pe varste

7 comentarii la “NOU SONDAJ. Cifre devastatoare pentru Klaus Iohannis după confruntarea de marți seară

  1. Dupa parerea mea aseara s a vazut clar ca domnul Iohannis nu este pregatit pentru a deveni presedinte.De aceea imi metin parerea aceea ca tandemul Victor Ponta-Tariceanu este cel mai bun pentru Romania.

  2. Acesta este sondajul facut de voi, deoarece tineti cu PSD-ul. Toate articolele de la voi il desfiinteaza pe Klaus Iohannis.
    Sondajle nu se schimba peste noapte. Sondaje realiste sunt facute de cei de la Gandul si tot acolo este afisat cat la % a mintit klaus iohannis si cat la % a mintit Victor Ponta in declaratii. Sunt oameni specializati pe a cerceta informatiile.

    Voi sunti niste poti, platiti, sa va fie rusine, ca denegrati candidatii. Lasati opinia publica libera…. nu o influentati

  3. Timpul petrecut urmarind intalnirea intre candidatii la functia prezidentiala mi-a intarit convingerea ca devine obligatoriu ca in viitoarea Constitutie a Romaniei sa se gaseasca un loc pentru un articol in care sa se prevada OBLIGATIVITATEA CA PRETENDENTII L A INSCRIEREA PENTRU PARTICIPARE LA O CURSA PENTRU ALEGERI PRESIDENTIALE sa dea un test in fata unei Comisii parlamentare special constituita, pentru a proba daca acestia cunosc bazele notiunilor de constitutionalitate , au cunostinte de legalitate si daca sunt capabili sa exprime cu claritate convingerile lor politice. Nu trebuie confundata aspiratia la functia prezidentiala cu o miscare de amatori unde oricine canta la muzicuta sau picteaza frumos fluturasi se poate considera muzician sau artist plastic.

  4. Se manipuleaza cu sondaje mincinoase. Valoarea unui om nu sta in viteza cu care vorbeste, ci in ce spune si cum spune. Pe mine Iohannis m a convins iar modul in care mass media incearca sa manipuleze este josnic. Eu votez pt o mass media onesta. M am saturat de smecherii de doi bani care ne insulta inteligenta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *