Skip to content
Politică

Nou SONDAJ. Cifre devastatoare pentru Victor Ponta. Klaus Iohannis scade și el

Un nou sondaj realizat de IRES a fost dat publicității. În cadrul cercetării sociologice, la întrebarea câte încredere mai aveți în Guvern și în premierul Victor Ponta, cifrele nu sunt deloc unele bune pentru actualul șef al executivului.

Potrivit IRES, 78% din repondenţi spun că au foarte puţină şi puţină încredere în Guvern, în timp ce 49% îşi manifestă neîncrederea în Preşedinţie.

În privința lui Victor Ponta, doar 28% dintre respondenți susțin că mai au încredere în premier. Referitor la Klaus Iohannis, 39% dintre respondenții cercetății precizează că au incredere putină sau foarte putină în actualul președinte, în timp ce 58% își păstrează încrederea în șeful statului. De exemplu, într-un sondaj Avagarde, realizat în aprilie, Iohannis era cotat cu o încrede de peste 70%.

Citește și: Iohannis, între încredere și huiduieli

Nici partidele politice nu stau mai bine la capitolul încredere.

La întrebarea „Ce anume vă nemulțumește la actualele partide, 16% au spus Coruţia, 15% neseriozitatea, 10% neimplicarea.

 

Sondajul a fost realizat în perioada 27 – 28 mai, este de tipul multi-stratificat, probabilist şi a fost realizat pe un esantion de 1.616 de persoane de peste 18 ani. Eroarea maxima tolerata este de plus/minus 2, 5 la sută.

 

9 comentarii la “Nou SONDAJ. Cifre devastatoare pentru Victor Ponta. Klaus Iohannis scade și el

  1. N-am incredere in sondajele de opinie!Refuz sa cred ca 58% dintre romani au incredere in iohannis!!Nu cred ca 28% mai au incredere in Ponta!!

  2. Reglaje fine , facute rudimentar in –LABORATORUL GUSAT–al insolventilor si asta dupa ce un alt reputat sociolog–anunta surprize mari privind cota de incredere a presedintelui . Cei care au sperat la o normalizare a societatii romanesti dupa 10 ani de dezbinare si ura–au ridicat cota de incredere a presedintelui . Scos la joc , de cei interesati , plus frustrarile expuse in carte , nasc multe semne de intrebare .

  3. Sondaje facute pe „brate”. Stim si noi cu sunt facute aceste sondaje. Chiar ne credeti prosti? Pe cati oameni ati aplicat aceste sondaje sau v-ati dus direct la sediul PNL sa le faceti :)))

  4. Sondaj facut de Dancu? hai sa fim seriosi…aceasta cartita dsin PSD si-ar vinde asa zisis colegi de partid si pentru o coaja de ou. Doua jeguri de la Cluj – Rus si dancu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *