Skip to content
Politică

NOU SONDAJ. Cum stau partidele cu 40 de zile înainte de prezidențiale

Un nou sondaj realizat de Inscop Research la comanda adevarul.ro a fost dat publicității miercuri, care ne prezintă cum stau partidele cu 40 de zile inainte de alegerile prezientiale.

La întrebarea  ”dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale” 31,5% din români ar vota candidatul ACL, potrivit ultimului barometru al opiniei publice realizat de Inscop.

În luna iulie, la scurt timp după ce PNL şi PDL şi-au anunţat intenţia de a fuziona, un sondaj Inscop a relevat că 29,8% din români ar vota un partid format din fuziunea celor două formaţiuni.

Ultimul barometru Inscop realizat în perioada  30 august – 4 septembrie, a arătat că 31,5% din cei chestionaţi ar vota candidatul ACL, dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale. ACL se situează pe poziţia a doua, după Alianţa PSD-UNPR-PC, cu o creştere uşoară în numai câteva săptămâni.

Pe primul loc, în preferinţele electoratului, se află candidatul PSD-UNPR-PC, care ar fi votat de 42,6%. Urmează, în ordine, Partidul Mişcarea Populară (7,1%), Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (5,8%), Partidul Liberal Reformator (4,4%), Partidul Poporului Dan Diaconescu (3,4%), Partidul România Mare (3,3%), Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (0,8%).

Raportat la totalul populaţiei, 20,8% declară că nu s-au hotărât, 6% că nu merg la vot, iar 3,2% că nu ştiu/nu răspund. 

adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *