Skip to content
Politică

Nou SONDAJ privind lupta prezidențială din turul 2. Probleme pentru Ponta?

Un sondaj realizat de IRES și prezentat vineri de Digi24.ro arată cum va vota electoratul în funcție de recomandările prezidențiabililor care nu au intrat în turul II.

Peste jumătate dintre români spun că vor vota în cel de-al doilea tur de scrutin așa cum consideră ei și nu după recomandarea candidatului votat în primul tur de scrutin, potrivit unui sondaj IRES realizat pe 6 noiembrie.

Singurul caz în care cei care spun că vor vota conform recomandării sunt majoritar este cel al alegătorilor lui Călin Popescu Tăriceanu. În schimb, dintre alegătăorii lui Teodor Meleșcanu, niciunul nu are de gând să respecte recomandarea de a vota cu Victor Ponta, arată sondajul.

ires

La întrebarea „Veţi vota cu candidatul recomandat de candidatul pe care l-aţi votat?”, 53% dintre români au răspuns „Nu”. 33% spun că vor ține cont de această recomandare, iar 14% nu sunt încă hotărâți.

Candidații care nu au ajuns în cel de-al doilea tur de scrutin le-au recomdandat alegătorilor lor să voteze fie cu un candidat, fie împotriva altuia, fie așa cum le dictează conștiința.

Sociologul Vasile Dâncu a explicat că refuzul declarat al alegătorilor de a votat cu candidatul recomandat nu înseamnă în niciun caz că îl vor alege pe celălalt candidat. Înseamnă că nu vor să li se spună pe cine să voteze.

Sondajul a fost realizat în 6 noiembrie, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.335 de persoane. Marja de eroare este de plus/minus 2,7%.

Veţi vota cu candidatul recomandat?

Votanţii Monicăi Macovei:

Da-33%

Nu-54%

Nu ştiu-12,1%

Votanţii Elenei Udrea:

Da-28,9%

Nu-57,8%

Nu ştiu-13,3%

Votanţii lui Dan Diaconescu:

Da-11,1%

Nu-88,9%

Nu ştiu –

Votanţii lui Călin Popescu-Tăriceanu:

Da-51,6%

Nu-32,3%

Nu ştiu-16,1%

Votanţii lui Kelemen Hunor:

Da-12,5%

Nu-81,3%

Nu ştiu-6,3%

Votanţii lui Corneliu Vadim Tudor:

Da-26,1%

Nu-69,6%

Nu ştiu-4,3%

Votanţii lui Teodor Meleşcanu:

Nu-100%

Cum şi de ce votează românii?

Candidatul cel mai bun:

Da-88%

Nu-6%

Răul cel mai mic:

Da-64%

Nu-27%

Pentru că am speranţa că va fi mai bine:

Da-92%

Nu-4%

Pentru a-mi exercita un drept:

Da 68%

Nu 25%

6 comentarii la “Nou SONDAJ privind lupta prezidențială din turul 2. Probleme pentru Ponta?

 1. Sunt convins ca cei 53% dintre români care au răspuns „Nu”, nu vor tine cont de recomandarile Macovei, Udrea etc si vor vota cu Victor Ponta in turul II, ia cei 14% care nu sunt încă hotărâți vor vota tot cu omul cu SENTIMENT PATRIOTIC, CU MANDRIE FATA DA ROMANIA si anume tot cu Victor Ponta !
  Nu vor vota pentru un antiroman !

  1. Doamne, da-le minte romanilor sa voteze pentru un om corect si anume Klaus Johannis si nu pentru Ponta care va face rău țării.

 2. Treziți-vă oameni buni la realitate ! ! ! Cum puteți spune ca VOTATI un bilbait ? Cum puteți spune ca VOTATI un politruc ? Cu puteti sa VOTATI un vinzator de copii ? Cum justifica el cele 6 case ? Uitativa ce plimba autobuzele dintr-o parte de tara in alta sa faca scandal . Asa inestetice el romanii ? , sa se bată între ei ? Cine seamănă Vint va culege furtuna . Sunt convinsă ca nu va cîștiga , nu mai poate el sa strângă încă 21% sau deșteptarea romanii . Pentru campania asta murdara va mai pierde un 2-3% , pentru ca oamenii ii vor da nota . Noi vom vota VICTOR PONTA .

  1. Florentina esti in sevraj ?
   De ce este mai bun un italiano-albanez (cat de romanesc este numele de Ponta ?) decat un german ?
   De ce vrei sa fim furati in continuare de mafia PSD ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *