Nou termen pentru montarea repartitoarelor de căldură cu bani de la stat. Cine va primi 750 de lei

Sursa foto: Pixabay

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a emis un proiect de ordonanţă prin care propune amânarea termenului pentru compensarea costului de achiziţie şi montare a repartitoarelor de căldură.

Potrivit proiectului MIPE, termenul pentru compensarea costului de achiziţie şi montare a repartitoarelor de căldură, respectiv 15 aprilie, va fi amânat, după cum apare în proiectul de OUG de la Ministerul Investițiilor, până pe 31 august 2024. Ajutorul de la stat pentru cumpărarea și montarea de repartitoare de căldură este stabilit la cel mult 750 de lei, banii acordându-se pentru fiecare locuinţă ori gospodărie vulnerabilă și numai după montarea, de către o firmă autorizată, a repartitoarelor.

Banii pot fi folosiți până la data de 27 decembrie 2024, termenul de la care se pot aplica amenzi pentru nerespectarea obligației de montare a repartitoarelor în toate apartamentele racordate la rețeaua de termoficare fiind 31 decembrie 2024.

Cine poate beneficia de ajutorul de maximum 750 de lei

În România, aproximativ un milion de locuințe încă sunt conectate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice, iar jumătate dintre acestea se găsesc în cele șase sectoare ale capitalei. În București, 275.000 de apartamente nu au încă instalate astfel de sisteme.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: