Skip to content
Europa

Nou val de COVID a venit peste Franța: Purtarea măștilor de protecție în transportul public ar putea fi reintroduse

neweurope.eu

Franța se confruntă cu un nou val de infecții cu COVID-19. Șeful vaccinării franceze a menționat că este vorba despre manifestarea noilor variante ale bolii și vrea să fie reintroduse măștile în transport.

Alain Fischer a subliniat că nu poate fi negată existența unui nou val al pandemiei, adăugând că este pentru reintroducerea obligativității purtării măștii de protecție în transportul public.

Numărul cazurilor zilnic înregistrate a crescut la 7, cifră aproape triplă față de 17.705 din 27 mai și cea de 50.402 de marți, potrivit Reuters.

La capitolul spitalizare, numărul persoanelor a scăzut în ultimile șase luni, dar a crescut cu 458 în ultimele trei zile, ajungând la 14.334, un maxim al ultimelor aproape trei săptămâni.

Marți, bilanțul înregistart a arătat 56 de morți în 24 de ore, ajungând la 149.162.

Situația în alte țări

Și în alte țări europene se înregistrează creșteri. Cazurile noi înregistrate sunt alimentate de noile subvariante ale virusului Omicron BA.4 și BA.5, care, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, care sunt susceptibile de a deveni dominante în regiune.

Aceste forme nu implică un risc mai mare de îmbolnăvre, dar sunt mai infecțioase, fapt ce ar putea duce la o creștere a spitalizărilor și deceselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *