Noua BOMBĂ electorală. Elena Udrea, denunțată la Parchetul General

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din acest an pare să fie de departe cea mai dură din întreaga perioada postdecembristă. Pe lângă atacurile dure pe care le lansează candidații, se pare că procurorii vor avea și ei rolul lor în această perioadă.

Mai toți prezidențiabili par să aibă emoții când vine vorba de activitatea procurorilor sau după caz, a inspectorilor de integritate, așa cum este cazul lui Klaus Iohannis.

Pe numele Elenei Udrea a fost astăzi depus, la Parchetul General, un denunt penal pentru conflict de interese, deturnare de fonduri si subminarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Elena Udrea este acuzata ca ar fi folosit bani europeni pentru a ridica un complex rezidential privat, in care chiar ea ar avea asigurata o locuinta. Dosarul se afla in faza actelor premergatoare, informează jurnaliștii de la LuJu.ro.

Luju.ro dezvăluie astăzi că prezidențiabilul PMP este acuzata de conflict de interese, deturnare de fonduri si subminarea intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Din surse judiciare ale celor de la luju.ro, s-a aflat că pe numele Elenei Udrea a fost depus, recent,  la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, un denunt penal. Aceleasi surse afirma ca, in urma denuntului, la Parchetul General a fost format dosarul 535/P/2014, care se afla in faza actelor premergatoare.

Conform datelor deținute de luju.ro, acuzatiile ar viza fapte pe care Elena Udrea le-ar fi comis in perioada in care a detinut functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Mai exact, dosarul priveste contractul incheiat, in 2011, intre Ministerul Dezvoltarii si Medusa Hotel International SRL, pentru realizarea “Complexului de Agrement La Stejarii”.

Un contract finantat, asa cum se arata intr-un comunicat al ministerului, prin Programul Operational Regional 2007-2013 depus pe Axa prioritara 5 – dezvoltarea durabila si promovarea turismului, domeniul major de interventie 5.2 – crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice.

Udrea, acuzata ca a folosit bani europeni pentru un complex rezidential privat

Proiectul, finalizat in decembrie 2013, ar fi costat 11 milioane de euro, dar, potrivit denuntului depus impotriva Elenei Udrea, complexul turistic nu ar fi fost utilizat pentru scopul in care a fost construit. In realitate, acesta ar fi luat destinatia unor facilitati gandite sa aduca beneficii exclusive unei societati private, mai exact facilitati de agrement si exploatare a unui complex rezidential proprietate privata.

Mai mult, sustine autorul denuntului, faptul ca respectivul complex realizat cu fonduri UE a ajuns sa fie un complex rezidential privat, ar rezulta chiar din faptul ca aici insasi Elena Udrea ar avea asigurata o locuinta proprie. De asemenea, o alta dovada a faptului ca acest complex nu este unul turistic este reprezentata de faptul ca accesul nu este unul liber, ci s-ar face doar pe baza unei invitatii.

Practic, Elena Udrea este acuzata ca ar fi folosit bani de la bugetul de stat si din fondurile Uniunii Europene pentru a ridica un complex rezidential privat, desi investitia viza construirea “Complexului de agrmenet La Stejarii”, al carui obiectiv era sa contribuie la imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice prin cresterea numarului de turisti la nivelul Capitalei.

Autorul denuntului cere procurorilor de la PICCJ sa verifice modul in care fondurile pentru realizarea acestei investitii au fost obtinute, precum si modul in care acestea au fost utilizate, iar in final sa dispuna declansarea urmaririi penale impotriva protejatei lui Traian Basescu si trimiterea acesteia in judecata, mai dezvăluie jurnaliștii de la luju.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL