Skip to content
Politică

Noua Comisie Europeană îşi începe azi activitatea

Azi a început oficial activitatea noii Comisii Europene, prezidată de Jean-Claude Juncker. Principal ţintă a noului Executiv de la Bruxelles este relansarea pieţei muncii în statele Uniunii Europene, arată Agerpres.

„Acum, trebuie să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de treabă”, spune Juncker într-un comunicat care marchează debutul mandatului său de cinci ani. „Provocările Europei nu pot aștepta”, pledând pentru „un nou început”.

Problemele sunt nenumărate, de la planul de investiţii de 300 de miliarde de euro, criza cu Rusia, negocierile comerciale cu Statele Unite ale Americii, până la riscul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană. Dincolo de toate, conflictul din Ucraina va domina agenda europeană.

Noua Comisie Europeană are câteva ţinte precise, între care lupta împotriva șomajului și impulsionarea creșterii economice. Acest ultimo aspect înseamnă investiţii de 300 de miliarde de euro în următorii trei ani. Detaliile planului rămân totuşi neclare, remarcă economiştii, cu precădere în ceea ce privește raportul dintre fondurile publice europene și cele private. Juncker a promis totuşi că va clarifica toate aceste incertitudini prin planul pe care îl va lansa până la Crăciun.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *