Skip to content
Politică

Noua conducere a Racova pune cărțile pe masă: Am preluat un business îngropat în datorii

psnews.ro

Redacția PSnews.ro a participat în decursul zilei de joi la o conferință de presă organizată de către grupul Racova, prilej cu care directorul general al companiilor Comcereal Vaslui și Agrocomplex Bârlad a arătat modul în care acestea au fost puse pe picioare, după o serie de pierderi semnificative.

Mai precis, Valeriu Cojocaru a explicat că de la preluarea conducerii grupului Racova, în 2015, companiile AGRI au reușit să reintre în profitabilitate, echipa managerială depunând eforturi pentru a reduce numărul datoriilor făcute de patronul original al grupului, Adrian Porumboiu, datorii ce se ridicau la 205 de milioane de euro. În prezent, actuala conducere susține că peste 50 de milioane de euro au fost înapoiați creditorilor.

Sursa foto: PSnews.ro

Managerul de criză al Racova a amintit că în 2015, la preluarea conducerii, mulți dintre angajați erau în urmă cu salariile, însă câțiva ani mai târziu, Racova Grup are peste 400 de angajați ce-și primesc banii la timp și 35 000 de hectare de teren agricol exploatabil.

”În prezent, avem în exploatare 35 000 de ha teren agricol, plătim salariile a peste 400 de angajați, contribuim la bugetul național și cel local prin plata de impozite și taxe de peste 6 milioane de euro (28.047.500 lei). Am preluat un business îngropat în datorii, evitat de orice investitor și, în mai puțin de 2 ani, am făcut ca el să fie unul cu viitor. În ciuda multor piedici pe care unii încearcă să ni le pună, suntem gata să începem campania agricolă de primăvară și mizăm pe recolte foarte bune, astfel încât să ne consolidăm operațiunile”, a completat Cojocaru. 

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *