Skip to content
Galați Știri locale

Noua construcţie din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Galați se ridică în ritm alert

monitoruldegalati.ro

Anul acesta vor fi finalizate lucrările de peste 4,5 milioane de lei la noua clădire a Şcolii Gimnaziale nr. 7 „Constantin Brâncoveanu”, lucrări care au fost demarate în luna aprilie 2018 şi care sunt, potrivit primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, într-o stare avansată de execuţie. „Elevii Şcolii Gimnaziale nr. 7 vor învăţa într-o clădire nouă, modernă şi dotată la standarde europene. Noul corp al unităţii de învăţământ, la care lucrăm în prezent, va avea trei etaje cu nouă săli de clasă şi laboratoare de fizică, biologie, chimie şi informatică, dar şi un adăpost de apărare civilă cu o capacitate de 250 de locuri. Constructorul a turnat, zilele acestea, placa din beton pentru ultimul etaj al noului corp de şcoală, urmând să fie realizat şi acest nivel. Este un proiect care fusese abandonat de fostele administraţii pe care noi însă am reuşit să-l punem în practică, graţie fondurilor pe care le-am atras de la Ministerul Dezvoltării. Investiţia depăşeşte 4,5 milioane de lei, iar lucrările vor fi finalizate anul acesta”, spune Ionuţ Pucheanu.

Noua clădire, destinată Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza”

Reamintim că în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 7 se construieşte un nou corp de şcoală modern pentru elevi. Noua clădire era destinată Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza” care a fost obligat să se mute deoarece vechea clădire prezenta un grad avansat de degradare. Lucrările la noua clădire care se ridică în curtea Şcolii nr. 7 au fost reluate după ce fostele administraţii au abandonat acest proiect timp de mai bine de opt ani. În luna februarie 2018, Primăria municipiului Galaţi anunţa că a fost semnat contractul de lucrări pentru realizarea unui nou corp în curtea Şcolii generale nr. 7 din Galaţi. „Campus Colegiul Naţional Alexandru Ioan Cuza – Corp B”, denumirea completă a proiectului, a primit finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Suma atrasă de la minister pentru aceste lucrări este de 5.635.664 lei cu TVA. Firma care a câştigat licitaţia este Servland S.R.L. cu suma de 3.838.691.37 lei fără TVA, iar lucrările trebuie finalizate în termen de 18 luni, adică, cu aproximaţie, până în luna august 2019., conform monitoruldegalati.ro.

Sală de sport nouă

Apoi, în luna mai 2018 a fost lansat pe SICAP (fostul SEAP) achiziţia publică pentru lucrări de construcţii „Campus Şcolar Colegiul Naţional Al. I. Cuza – Corp D – Sala de Sport”. Este vorba despre „execuţia Sălii de Sport (Corp D) din cadrul Campusului Şcolar al Colegiului Naţional Al. I. Cuza care va fi o cladire cu regim – parter, în care se vor asigura spaţiile necesare desfăşurării activităţilor sportive pentru elevi. În proiect s-au prevăzut amenajarea de spaţii pentru sala de sport, vestiare şi grupuri sanitare compartimentate pentru elevi şi profesori”, se arată în documentaţia proiectului. Valoarea totală estimată se ridică la 1.535.356 lei.
În luna septembrie 2018, a fost demarată şi licitaţia privind dotarea unităţii de învăţământ cu cele necesare pentru o bună desfăşurare a actului educaţional: 278 bănci pentru elevi (masă), 418 scaune pentru elevi, 15 mese pentru profesori, 15 scaune profesori, 15 cuiere, 45 coşuri pentru gunoi, 95 mese pentru calculatoare, 5 birouri, 2 scaune manageriale, 2 corpuri bibliotecă, 10 mese laboratoare, mese de lucru şi utilităţi specifice laboratoarelor de fizică şi chimie, 11 butelii de gaz portabile, 10 bucăţi laptop, 100 calculatoare, 6 flipchart magnetic, 4 copiatoare, 12 videoproiectoare, 100 monitoare LED 21, 10 microscoape digitale, 55 camere video pentru interior, 15 bucăţi tablă magnetică, 18 senzori mişcare, 54 senzori fum. În plus, se vor amenaja trotuare pentru circulaţie pietonală, se vor reamenaja spaţiile verzi şi va fi amenajată o platformă pentru un punct gospodăresc.

Dacă se respectă data de finalizare a lucrărilor figurată în proiect, respectiv august 2019, copiii vor începe şcoala în septembrie într-o clădire nou-nouţă, dotată aşa cum se cuvine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *