Nouă creștere de preț la pompe: azi s-a scumpit iarăși benzina

Sursa foto: Facebook

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scumpit azi benzina, la două zile de la precedenta majorare de preț a carburanților.

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișează pe data de 23  februarie 2024 un preț al benzinei standard de 7,11 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,54 lei/litrul.

Așadar, față de ziua precedentă, Petrom a scumpit benzina cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorunei. Precedenta majorare de preț a avut loc acum două zile, când ambii carburanți s-au scumpit, ușor de data aceasta, cu doar doi bani pe litru.

Aceasta este a unsprezecea scumpire consecutivă a carburanților din ultima vreme, exceptând o ieftinire nesemnificativă, de un ban pe litru.

Scumpirile au început să fie operate de la la jumătatea lunii ianuarie, după ce, în prima jumătate a lunii, compania scăzuse prețurile cu 12 bani pe litru asta după ce  la 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, exact cu cât a crescut acciza.

Asrfel, comparativ cu prețurile de acum aproape o lună și jumătate, și bezina și motorina sunt mai scumpe cu 44 de bani pe litru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: