Skip to content
Politică

Nouă decizie a Instanței privind dosarul lui Horea Uioreanu

Curtea de Apel Cluj a judecat azi prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, liberalul Horea Uioreanu, precum și pentru oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean.

Instanța a respins contestatiile depuse de inculpatii din dosarul ”Mita la CJ Cluj”, Horea Uioreanu, Ioan Bene si Vasile Pogăcean, împotriva deciziei Tribunalului Cluj de a prelungi mandatul de arestare preventivă, informează gazetadecluj.ro.

”În urma şedinţei de astăzi, 23.09.2014, Curtea de Apel Cluj a dispus respingerea contestaţiilor formulate de inculpaţii UIOREANU HOREA DORIN, BENE IOAN şi POGĂCEAN VASILE împotriva încheierii penale nr. 231 din 16.09.2014 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară a Tribunalului Cluj. Hotărârea a fost pronunţată în şedinţa camerei de consiliu şi este definitivă”, a informat Biroul de Presă al Curtii de Apel Cluj.

Pe 16 septembrie, instanta Tribunalului Cluj a decis mentinerea arestului preventiv pentru Horea Uioreanu și pentru oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogacean. Amintim ca este a patra prelungire a mandatului de arestare preventiva. Cei trei cerusera inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura arstului la domiciliu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea la sfârșitul lunii mai punerea în mişcare a acţiunii penale a inculpatilor UIOREANU HOREA DORIN, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a inculpatului BENE IOAN, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, dar si Vasile Pogacean.
În sarcina celor doi inculpaţi s-au reţinut:

UIOREANU HOREA DORIN
– 2 infracţiuni de luare de mită în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale)
– fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator (2 acte materiale)
– complicitate la spălare de bani
BENE IOAN
– dare de mită în formă continuată (7 acte materiale);
– fals în înscrisuri sub semnătură privată sub forma participaţiei improprii ca instigator potrivit (2 acte materiale pentru)

POGĂCEAN VASILE, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor concurente de:

– două infracţiuni de dare de mită, ambele în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 2 acte materiale)
– spălare de bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *