Skip to content
Știri locale Timiș

Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, testaţi pozitiv pentru SARS-COV-2 și transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava

facebook
" "

Nouă deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara au fost confirmaţi cu noul coronavirus, la o primă testare, ei fiind transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament. Cei nouă erau cazaţi în aceeaşi cameră şi nu au interacţionat cu ceilalţi deţinuţi.

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), nouă persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Timişoara au fost confirmate pozitiv la o primă testare efectuată pentru SARS-CoV-2.

" "
" "

Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi cameră de deţinere şi nu au desfăşurat activităţi în comun cu efectivele altor camere. Conform metodologiei interne, aceştia au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime„, a transmis ANP.

Sursa citată a menţionat că niciun alt deţinut din Penitenciarul Timşoara nu manifestă simptomatologie specifică COVID-19, întregul efectiv fiind supus trierii epidemiologice şi, în continuare, monitorizării medicale. De asemenea, starea de spirit la nivelul populaţiei carcerale este una optimă, a arătat ANP.

Administraţia locului de deţinere a informat Direcţia de Sănătate Publică Timiş şi a implementat măsurile de intervenţie stabilite la nivel de sistem (dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi). Sursa de infectare, necunoscută la acest moment, va fi stabilită în urma anchetei epidemiologice, proces aflat în curs de derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *