Skip to content
Politică

Noua dezvăluire care l-ar putea distruge pe Ponta. În ce dosar îi apare numele Premierului alături de cel al „tovarășului Crin”

Invitat miercuri în emisiunea „Deschide lumea”, moderată de Lavinia Șandru la postul de televiziune Realitatea TV, vicepreședintele UNPR Eugen Nicolicea a comentat apariția numelor lui Victor Ponta și a „tovarășului Crin” (cu referire la Crin Antonescu, n.r) în interceptările făcute de procurori în cazul dosarului în care este acuzat cumnatul Premierului.

Astfel, ministrul Relației cu Parlamentul, a spus că există o practică în rândul celor care fac infracțiuni în a se lăuda cu relații pe care nu le au, doar pentru a intimida si, implicit, de a obține un avantaj în fața cocurenței.

Asa cum am zis, respectivul poate sa spuna orice. Exista o practia in randul celor care fac infractiuni sa vorbească, sa se laude cu relatiile pe care le au. Aceste laude, daca sunt acceptate, pot sa iți faciliteze contractele in fata altora sau sa nu iti faca niciun rau. Asta tine de cat pot respectivii sa influenteze prin ceea ce zic. Persoanele despre care se vorbeste (Ponta și „tovarășul Crin”, n.r) nu sunt implicate in dosar.”, a spus Nicolicea, subliniind că in interceptări sunt vehiculate numele celor doi doar ca o laudă că beneficiază de relații la nivel înalt.

Amintim că Iulian Herțanu, cumnatul Premierului, a fost arestat pe 18 februarie în dosarul vizând fraudarea de fonduri europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic, executate de firma sa, SC Grossman Engineering Group.

Cele două nume sunt invocate în discuțiile dintre inculpați de Adrian Semcu, fost vicepreședinte CJ Prahova. Adrian Semcu a reprezentat PNL în discuţiile din mediul politic cu privire la cine urma să câştige contractele de lucrări de construcţie în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce viza realizarea instalaţiei de canalizare în judeţul Prahova. Factorii politici trebuiau să beneficieze de un comision în medie de 10% din valoarea fiecărui contract de lucrări.

Redăm interceptările:

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: Am vorbit cu tovarăşul CRIN.

BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da?

SEMCU ADRIAN-EMANUIL: L-am sunat, nu mi-a răspuns şi în 2 minute mă sună înapoi. Lejer, foarte aşa… Ştie de toate dedesubturile lui GHIŢĂ, dar el a vorbit cu PONTA. Şi i-a zis Băi, e problema voastră, la Prahova nu cedez , unul e al nostru. Nu contează care.( n.n. ulterior a fost încheiat contractul cu asocierea formată din SC GROSSMAN ENGINEERING SRL, administrată de cumnatul premierului Ponta Victor Viorel, Herțanu Iulian Cristian, şi SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL) Şi el… tot el zice…: Băi ADI, să fiu sincer şi drept, eu cred că ar fi mai important judeţul, că la Ploieşti e CĂTĂLINA, e organizaţia, avem fieful totuşi de nivel… nu-mi fac probleme. Dar în judeţ… Exact gândirea mea. Știi?

BOZIANU NICOLETA CĂTĂLINA: Da.

Adrian Semcu a fost dus, miercuri, cu mandat la DNA Ploiești, și este anchetat pentru trafic de influență în favoarea firmei familiei Boeru, SC Romair Consulting. Firma ar fi câștigat, cu ajutorul lui Semcu, un contract de consultanță de 6.000.000 de euro, încheiat cu SC Hidro Prahova SA, informează romaniatv.net

3 comentarii la “Noua dezvăluire care l-ar putea distruge pe Ponta. În ce dosar îi apare numele Premierului alături de cel al „tovarășului Crin”

  1. Inteleg ca astia doi sunt liberali si invocau o discutie cu seful liberalilor de atunci. Daca pronunta numele lui Ghita si Ponta inseamna ca astia sunt vinovati de sforile trase de cei trei liberali ??? Tare, bre !!! Asta da justitie.

  2. P.S.
    Observ ca acest Semcu si aceasta Bozianu erau interceptati de organe. De ce nu apare si invocata convorbire cu Crin Antonescu ??? Nu de alta, dar am sti exact cu cine avem de-a face.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *