Noua „fiță” în turism: galmping – un camping de lux

Sursa foto : pexels

România are din ce în ce mai multe spații de cazare care oferă și varianta de „glamping”, adică un spațiu de campare unde condițiile din corturi sau din rulote sunt de lux.

Pornită din mediul corporatist, ideea de cazare la cort sau în rulote, dar având condiții foarte bune, a devenit deja tendință în turism. Foarte mulți dintre cei care au spații de cazare în zone de deal și de munte le oferă acum oaspeților și posibilitatea de „glamping”, dacă au spațiu liber în jurul pensiunilor sau hotelurilor. Noul concept s-a dezvoltat mai ales după pandemie, când se căutau locuri cât mai izolate pentru cazare, în grupuri restrânse, dar se poate adapta ușor la turismul de masă și prinde foarte bine la public. Agroturismul și ecoturismul se îmbină perfect cu acest concept, mai ales pentru cei care vor să petreacă vacanțele în mijlocul naturii și să facă sport.

Agenția de turism Bibi Touroperator a lansat chiar în această perioadă o provocare pentru amatorii de „glamping”: BIBI CAMPFEEST Family Edition, de Rusalii, în perioada 21-24 iunie, chiar la începutul vacanței de vară. Doritorii vor merge cu cortul sau rulota la cel mai cool festival pentru familii și copii, în Munții Buzăului, într-o zonă de camping premium, numită Vibe Camp, la Pătârlagele, în Buzău. Evenimentul a ajuns la cea de-a treia ediție.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: