Skip to content
Alegeri

Noua lege electorală i-a indus în eroare pe români: alegător sancționat după ce a sunat la 112 să reclame că nu este lăsat să voteze

Inquam Photos / Octav Ganea

Un bărbat de 55 de ani cu domiciliul în Deva, judeţul Hunedoara, a sunat duminică la 112 pentru a reclama faptul că nu este lăsat să voteze la o secţie din municipiul Bistriţa, cu toate că legea nu îi permite acest lucru, potrivit comunicatului remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, informează Agerpres.

A fost sesizat un incident la o secţie de votare din municipiul Bistriţa, un bărbat a sesizat prin 112 faptul că nu i se permite să voteze. În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Bistriţa, acesta a fost identificat ca fiind în vârstă de 55 de ani, cu domiciliul în Deva, judeţul Hunedoara. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu are reşedinţă, astfel că nici drept de vot în judeţul Bistriţa-Năsăud. A fost sancţionat conform OUG 34/2008, cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie„, se precizează în comunicat.

Până în acest moment, la nivel judeţean, au fost primite în total şapte notificări prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezenţei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetăţeni, toate acestea fiind verificate şi, ulterior, infirmate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *