Skip to content
Politică

Nouă lovitură crâncenă pentru șeful statului. STENOGRAME Băsescu-Blejnar. Fost consilier prezidențial, arestat preventiv

Omul de afaceri Theodor Berna a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

El este acuzat de spălare de bani și evaziune fiscală, iar surse din rândul anchetatorilor spun că suma în discuție ar fi 100 de milioane de euro. În jur de 78 de milioane ar proveni din spălarea banilor, restul din evaziune fiscală.
Theodor Berna, împreună cu ceilalți suspecți, susțin anchetatorii, s-ar fi folosit de mai multe firme-fantomă și ar fi făcut diferite tranzacții bancare. De asemenea, în urma unor operațiuni contabile frauduloase, s-ar fi realizat și infracțiunile de evaziune fiscală.
Marți, Theodor Berna și ceilalți suspecți au fost prezentați Tribunalului din Ploiești cu propunere de arestare preventivă, care au admis cererea procurorilor.
Omul de afaceri a fost consilier al Primăriei Capitalei în 1999, iar acum este recunoscut al doilea jucător important pe piaţa asfaltărilor din România şi a firmelor de construcţii.
Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu, al doilea asfaltator al țării, administrator la SC Tehnologica Radion SRL București și SC Teloxim Con SRL București, a fost arestat pentru 30 de zile.
Firma lui Theodor Berna apare în stenograme, într-o discuție din anul 2010 dintre Sorin Blejnar și Traian Băsescu:

Traian Băsescu: Alo
Sorin Blejnar: Să trăiţi, domnu preşedinte
Traian Băsescu: Salut, Sorine. 
Sorin Blejnar: V-am trimis o dată pe mail situaţia aia cu constructorii.
Traian Băsescu: Da. Mă, eu am şi făcut o confuzie că era primul în lista datornicilor Tehnologica şi am zis că e o listă cu constructori. Da nu erau numai constructori acolo.
Sorin Blejnar: Este, este datornic. Dar a început procedura de executare pe el.
Traian Băsescu: Da. 
Sorin Blejnar: Nu de acuma, e de vreo 2-3 luni
Traian Băsescu: Aha. 
Sorin Blejnar: El plăteşte, deci ei în general sunt plătitori buni ăştia. Dar tot timpul sunt cu restanţe datorită faptului că încasează de la CANDNR destul de greu.
Traian Băsescu: Da, da. 
Sorin Blejnar: Şi atunci noi am început să facem o altă procedură. Ne-am dus la CANDNR şi i-am făcut terţ poprit.
Traian Băsescu: Îhî.
Sorin Blejnar: Dacă o să vă uitaţi acolo pe ce am încasat noi, marea majoritate sunt pe popriri… desigur… adică le tăiem finanţarea, dar îi ţinem aşa, cât de cât sub control.
Traian Băsescu: Da, aha. 
sursa: digi24.ro
sursa: dcnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *