Skip to content
Politică

Nouă lovitură dură pentru ACL. Liderii PNL și PDL în vizorul DIICOT

" "

Liderii PNL și PDL, Klaus Iohannis și Vasile Blaga, ar putea primi în perioada imediat următoare o lovitură extremă de dură din partea procurorilor DIICOT.

DIICOT analizează posibila compromitere a intereselor naţionale şi internaţionale ale României de către Klaus Iohannis şi Vasile Blaga în legătură cu nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european, informează Antena3.

" "

O plângere a fost depusă la Parchetul General de către FACIAS (Fundatia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului), în care liderii ACL sunt acuzați de compromiterea intereselor naționale.

Opoziţia a contestat nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european. ACL a trimis o scrisoare către liderii europeni în care susţine că nominalizarea acesteia s-a făcut „ilegal”.

Blaga si Iohannis au invocat articolul 19 din Legea nr.373/2013 privind cooperarea dintre Parlament si Guvern in domeniul afacerilor europene, care prevede ca Parlamentul trebuie sa fie informat de catre Guvern „in legatura cu nominalizarea persoanelor in vederea ocuparii unor functii in cadrul institutiilor Uniunii Europene” si ca persoana propusa trebuie sa fie audiata in comisiile de specialitate ale Legislativului, anterior transmiterii nominalizarilor catre Comisia Europeana si nu ulterior, cum s-a intamplat in cazul de fata.

„In urma audierilor desfasurate in cadrul comisiilor de specialitate ale celor doua Camere, o hotarare va fi transmisa spre vot Biroului Permanent reunit al celor doua Camere din Parlamentul Romaniei”, se mai precizeaza in documentul liderilor ACL transmis la Bruxelles.

Blaga si Iohannis au mentionat ca „ar fi absurd de crezut ca legiuitorul s-ar fi referit la o audiere in Parlamentul intern abia dupa ce propunerea a fost deja asumata de Romania si transmisa Comisiei Europene”.

Ştire în curs de actualizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *