Skip to content
Politică

Nouă lovitură extrem de dură pentru PSD- UNPR- PLR în Parlament. Ce riscă acestea în perioada imediat următoare

Trei dintre partidele din actualul arc guvernmanetal, PSD, UNPR și PLR, principalele ”beneficiare” ale ordonanței de urgență care a permis aleșilor locali să migreze către alte partide fără să își piardă mandatul, au încasat o lovitură dură în cadrul plenului Camerei Deputaților.

Toți primarii traseişti, care au beneficiat de pe urma OUG 55, riscă să îşi piardă mandatul în perioada următoare.

La Camera Deputaţilor a trecut tacit legea care prevede respingerea ordonanţei care permitea ca aleşii locali să-şi aleagă un partid timp de 45 de zile, fără să-şi piardă mandatul.

Proiectul a fost adoptat tacit deoarece termenul constituţional pentru dezbatere şi vot final de pe 12 noiembrie a fost depăşit.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru şi prevede că se respinge această Ordonanţă, iar primarii care au optat pentru derogările Ordoanţei să-şi piardă mandatul şi să fie înlocuiţi.

Camera Deputaţilor este prima Cameră sesizată, Senatul are însă decizia finală.

În perioada celor 45 de zile, Partidul Național Liberal a fost cel mai afectat, după ce a pierdut un număr de aproximativ 500 de primari. În județul Buzău, spre exemplu, PNL a pierdut toți primarii în defavoarea PSD și UNPR.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus în perioada campaniei electorale o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.
Plângerea penală depusă la DNA a fost semnată de Klaus Iohannis, principala acuzaţie fiind cea de abuz în serviciu, ”împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.

Iohannis reclamă faptul că ”au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

1 comentariu la “Nouă lovitură extrem de dură pentru PSD- UNPR- PLR în Parlament. Ce riscă acestea în perioada imediat următoare

  1. Trecerea la normalitate se poate face foarte usor printr-o lege in parlament care a stipuleze urmatoarele:
    Primarii,consilierii locali,consilierii judeteni si presedintele consiliului judetean trebuie sa fie FUNCTIONARI PUBLICI.
    Prin aceast solutie s-a treminat cu migratia politicienilor ,traficul de influenta,impartirea banilor pentru primarii,etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *