Skip to content
Politică

Nouă lovitură grea pentru Ponta și Guvern

Victor Ponta și Guvernul pe care îl conduce a mai primit astăzi o lovitură. După ce a pierdut alegerile prezidențiale, ca urmare a revoltei românilor din diaspora, procurorii au decis să înceapă urmărirea penală în REM pentru haosul de la sectiile de votare din diaspora.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, joi, că după turul 1 al alegerilor prezidenţiale a fost deschis un dosar în care a început urmărirea penală in rem, respectiv faţă de fapta de încălcare a dreptului la vot, ca urmare a problemelor la scrutinul din diaspora. Preşedintele instanţei supreme, Livia Stanciu, a arătat că „strict pe lege” se putea da o ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înfiinţarea unor noi secţii de votare în turul al doilea, relatează mediafax.ro.

Niţu a precizat că dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi că, referitor la problemele de la votul din diaspora, au fost primite mai multe sesizări de români din diaspora.

Potrivit procurorului general, respectivele sesizări vizează miniştri şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor implicate în organizarea alegerilor din diaspora.

Și Livia Stanciu,  Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a precizat că ”strict pe lege, se putea da o ordonanţă de urgenţă” pentru a fi suplimentate secțiile de votare din diaspora.

„Ca cetățean, mi se pare firesc ca, pe orice problematică care are impact și care interesează populația acestei țări, să se efectueze verificări, cercetări, pentru a se putea transmite un răspuns care să satisfacă interesul pe care populația l-a manifestat față de acest subiect”, a declarat Livia Stanciu la intrarea în sediul CSM.

9 comentarii la “Nouă lovitură grea pentru Ponta și Guvern

 1. ma miram sa taca stanciu… nu despre asta striga bercea din duba ca i-ar fi dat bani? aaaa…. a mintit!? stanciu e o sfanta? ca si kovesi?? ca si mircea basescu?? despree toti a vorbit acelasi om si s-a dovedit ca nu prea a mintit… sau asa e statul de drept, cu kovesi si stanciu?? cu arbeit mach frei?? ma scuzati atunci… shalom!

  1. Acuma ce vrei si tu, sa se rastoarne statul de drept macovisto-basescian pentru un tigan infractor ? Tu nu auzi ca pana si revolutia de la Timisoara a fost facuta pentru acest stat de drept comunisto-securist, ca sa pastrez ordinea invocata ? Ne-o spun chiar tinerii astia fara Bac, ce nu erau nici proiecte umane pe vremea aia . Si diaspora aia formata 80% din cersetori, prostituate si hoti de buzunare ! Cred ca trebuie sa-ti revizuiesti atitudinea, sau sa pleci. Ca doar de aia si-au luat ei (cine or fi ei ?) tara inapoi !

   1. Mare dreptate ai, dany. E incredibil ce se intampla in tara asta, isteria declansata in ultimele saptamani fiind ceva de necrezut. Vezi fosti UTC-isti ca Iohannis („anticomunistul privat”) sau fosti secretari UTC ca Boc ce conduc lupta impotriva „comunistului” Ponta ce a fost in Piata Universitatii in 1990, vezi FSN-isti ca Blaga sau Videanu (membri fondatori FSN) ce acuza tabara lui Ponta ca-s fesenisti, vezi tabara ACL-ului care acuza adversarii ca lanseaza „mizerii” iar pentru ceea ce au facut in ultima spatmana (mai ales in online) „mizerie” e un cuvant prea bland, vezi creiere de hispteri ce pana mai ieri nu stiau cine e premier in Romania si care au vazut anii ’90 in poze ce se agita ce isi iau tara inapoi de la „comunisti”, vezi „revolutia votului” celor ce au ignorat total „revolutia votului prin erata din CCR, in 2012”. Si mai vezi spalare de creiere si o ura fata de tot cei ce nu-s de acord cu „eroii” lui Iohannis si cu teoriile aberante ale propagandei mai ceva ca in „epoca de aur”. Pana la urma rezultatele votului din 16 noiembrie sunt dovada faptului ca o minciuna spusa de un milion de ori devine adevar, cum zicea Goebbels…apropos de Goebbele, vremurile in care ratiunea doarme par sa revina.

 2. CONSTITUTIA ROMANIEI „Delegare legislativa –ARTICOLUL 115 (6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.”

  1. Vad ca nu ai inteles ca in Romania exista Constitutia doar pentru prosti ! In rest avem ANI, DNA, ICCJ, CCR, de toate. Ce dracu ne mai trebuie si Constitutie ???

  1. Cum sa fie la fel ? A fost chiar invers, ca atunci a fost de bine, doar era in favoarea lui Basescu ! Acum a fost rau, rau. Astea 1000 de voturi neexprimate sunt esenta democratiei, cele 8,5 milioane erau lovitura de stat. Acum ai inteles ? :)))

 3. Postatille Pe Facebook aceste comentari chiar toate, si imi doresc ca tot poporul sa le citeasca asa cum au citit si au ascultat minciunile blaga si ai lui….
  Apropo a castigat generalul domnului orban. Basescu , o fi el ?

 4. normal ar fi ca, asa cum a fost scos iohanis presedinte al facebook, asa ceilalti care nu am participat la aceast frauda a netului, sa ne exprimam cat mai multi opinia ca iccj face o mare diversiune si sa ii obligam sa analizeze intai votul din 2009 si sa dea solutii la votul de la paris din 2009.Atunci au votat prea repede si prea putini acum au votat prea incet si prea multi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *