Skip to content
Politică

Nouă lovitură în cazul dezinfectanţilor: Hexi Pharma, pusă sub urmărire penală de PICCJ SURSE

O nouă lovitură în cazul dezinfectanţilor: firma Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Informaţia a fost obţinută, vineri, de Mediafax din surse judiciare. Deocamdată, procurorii nu au făcut publice date referitoare la acuzaţia care i se aduce societăţii.

Poliţiştii fac, vineri, percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general Flori Dinu şi ale chimistului fabricii, între timp, mai multe echipe de poliţişti făcând noi verificări la sediul firmei, spun surse judiciare.

Anchetatorii caută date ce ar putea susţine indiciile pe care le au în dosar, fiind începută urmărirea penală pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse”.

În paralel, procurorii fac audieri la sediul Parchetului General, fiind citat administratorul legal al firmei.

Pe rolul Tribunalului Bucureşti este înregistrată o cerere a Hexi Pharma, firma în legătură cu care există suspiciuni că a comercializat dezinfectanţi diluaţi pentru spitalele din România, privind intrarea în insolvenţă. Dosarul a fost înregistrat la data de 10 mai pe rolul instanţei. Potrivit informaţiilor care apar în cererea de insolvenţă, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei, primul termen din dosar urmând să aibă loc la data de 17 mai, la Tribunalul Bucureşti.

În urma informaţiilor apărute pe tema dezinfectanţilor diluaţi care se presupune că au fost folosiţi în spitalele din România, Patriciu Achimaş-Cadariu a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *