Nouă lovitură pentru familia Președintelui.Ginerele lui Băsescu în vizorul DIICOT

O nouă lovitură pentru familia lui Traian Băsescu ar putea urma în zilele următoare. După ce fratele Președintelui se află în prezent în arest pentru o presupusă intermediere a a unei șpăgi de 600.000 de euro pentru a ”contribui” la eliberarea lui Bercea Mondial, acum este rândul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu să explice în fața legii implicarea sa într-un dosar controversat de retrocedare a unor terenuri.

DIICOT a declanşat de mai multe luni un conflict pozitiv de competenţă pentru că a deschis propriul dosar privind reţeaua retrocedărilor controversate din Argeş, în care este implicat ginerele lui Traian Băsescu, avocatul Radu Pricop, omul de afaceri Valentin Vișoiu și alții, informează jurnalistii de la sursazilei.ro.

Printre terenurile care fac obiectul retrocedărilor presupus ilegale regăsim unul din domeniile familiei Brătianu din localitatea Ștefănești.

Încă de acum 6 luni, procuroo DIICOT au început urmărirea penală împotriva celor care urmau să încaseze nu mai puţin de 10 milioane de euro din retrocedarea ilegală a unui teren de 90 de hectare de teren care aparţinuse familiei istorice Brătianu, către un grup select de cumpărători de drepturi litigioase.

ANRP a suspendat, anul trecut, plăţile, iar Prefectura Argeş a cerut revizuirea sentinţei definitive ce datează din 2009.

Retrocedarea a peste 90 de hectare care aparțineau familiei Brătianu s-a produs fără ca Eleonara Brătianu să cunoască acest lucru, statul fiind “păcălit” să despăgubească o asociere de oameni de afaceri apropiaţi familiei Băsescu, după cum urmează să fie demonstrat.

 Radu Pricop, căsătorit de curând cu Ioana Băsescu a devenit oficial suspect, fiind pus sub acuzare în dosarul deschis de PICCJ în urma unei autosesizări din presă, alături de alte 11 persoane implicate în aceste retrocedări ilegale.

Radu Pricop a fost avocatul cumpărătorilor de drepturi liltigioase şi a susţinut în permanenţă că Eleonora Brătianunu a revendicat suprafaţa de 90 de hectare de la Ştefăneşti. Avocatul Pricop s-a folosit de argumentă cu Eleonara Brătianu, ultima persoana în viața din familia Brătianu, ar fi murit. După ce i-a fost semnalat faptul că ultimul descendent al familiei Brătianu trăiește, ginerele lui Băsescu a explicat că acest lucru a fost o “eroare materială” a unui notar care a trecut pe document numele greşit.

În proces ar fi fost folosite mai multe documente false, avocatul aducând, pe lângă dovada morţii premature a Elenei Brătianu (cu doi ani înainte ca urmaşa Brătienilor să treacă în nefiinţă), o expertiză care supraevalua terenul ce urma să fie răscumpărat de stat. Procesul a fost câştigat definitiv în 2009, în 2010 le-au fost recunoscute integral drepturile cumpărătorilor de drepturi litigioase, iar în 2011 a fost dispusă recompensarea pretinşilor legatari cu 10 milioane de euro de la ANRP, mai informează cei de la sursazilei.ro.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL