Skip to content
Politică

Nouă lovitură pentru ofiţerii de la anticorupţie şi crimă organizată din Prahova

Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) Prahova şi Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploieşti au primit o nouă lovitură.

Constantin Ispas, șeful DGA Prahova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar de corupție, după ce Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor DNA, relateată agerpres.ro.

La rândul lui, ofițerul de poliție judiciară Emanuel Saghel (șef serviciu în BCCO Ploiești), a fost plasat sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă și poate fi contestată.

Cei doi au fost reținuți luni noapte, după aproximativ 12 ore de audieri, alături de adjunctul șefului IJP Prahova, Adrian Rădulescu, într-un dosar care vizează mai multe fapte de corupție.

Inițial, DNA a anunțat, într-un comunicat de presă, că Rădulescu va fi prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă, alături de ceilalți doi, Constantin Ispas și Emanuel Saghel.

Ulterior, anchetatorii l-au pus sub control judiciar pe Rădulescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Constantin Ispas a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență (3 infracțiuni), spălare de bani, cercetare abuzivă, efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, iar adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu, pentru două infracțiuni de cercetare abuzivă.

De cealaltă parte, Emanuel Saghel a fost reținut pentru luare de mită, trafic de influență, șantaj și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *