Senator PSD și deputat PPDD, urmăriți penal într-un dosar de evaziune și spălare de bani

Doi parlamentari ai României sunt urmăriți penal într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, unde prejudiciul ar fi unul de 15 milioane de lei.

Senatorul Gabriel Mutu (PSD) şi deputatul Mario Ernest Caloianu (PPDD) sunt urmăriţi penal în dosarul în care fostul jurnalist Dragoş Nedelcu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Gabriel Mutu este și unul din liderii județeni ai PSD, fiind președintele filialei PSD- sector 6, iar în cadrul Senatului acesta este vicepreședinte al Comisiei pentru privatizare și administrare a activelor statului.

Suspecţii spălau banii prin intermediul unor firme de construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie sau modă, conform comunicat DIICOT.

În cazul lui Caloianu, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale şi pentru fals în declaraţii. Astfel, deputatul, în declaraţia de avere depusă la 21 ianuarie 2014, a declarat că are ca surse de venituri doar salariul de parlamentar, fără a spune că a obţinut venituri şi din administrarea a două firme, SC Eurobec Grup Construct SRL şi SC Euromarabian SRL, precizează B1 Tv.

Pe de altă parte, Gabriel Mutu este urmărit penal şi pentru folosirea cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai exact, senatorul este acuzat că în perioada 2009-2013 a transferat peste un milion de lei din conturile SC GM Activ Building Management SRL, în conturile a cinci dintre societăţile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat, mai informează aceeași sursă.

Banii au ajuns, în final, tot la Gabriel Mutu, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, şi apoi a fost retrasă în numerar, în scopul ascunderii originii infracţionale, susţin anchetatorii. Din aceeaşi grupare au făcut parte şi Dragoş Nedelcu şi Bogdan Viorel Mitu, ambii reţinuţi de anchetatori.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: