Skip to content
Politică

Noua OUG prevede măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Ce a declarat Cîțu

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Premierul Florin Cîţu a anunţat că în ordonanţa de urgenţă care cuprinde unele măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare este cuprinsă şi eliminarea sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi, însă restul sporurilor şi indemnizaţiile de hrană nu vor fi incluse în actul normativ, ci decizia va fi reglementată prin lege în Parlament.

„Sunt şi acestea în ordonanţa de urgenţă. În ordonanţă nu va fi inclusă decizia pe sporuri şi indemnizaţiile de hrană. A fost o discuţie cu juriştii şi am ajuns la concluzia să mergem prin Parlament, ca să nu fie probleme de constituţionalitate.

" "
" "

Se vor modifica prin lege în Parlament, acolo se vor depune amendamente privind sporurile şi indemnizaţiile de hrană”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului dacă este inclusă în orrdonanţă măsura neplăţii sporului de 30% pentru angajaţii din prefecturi.

Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat luni că, în urma discuţiilor în coaliţia de guvernare a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *