Skip to content
Politică

Scandal la Euro 2016. Nouă suporteri români, reținuți la Paris

Nouă suporteri ai naţionalei României participantă la Campionatul European de fotbal au fost reţinuţi de autorităţile franceze după o altercaţi.

Șapte dintre ei au fost puşi în libertate, iar pentru ceilalţi doi s-a dispus prelungirea măsurii de reţinere, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat.

„Ca urmare a demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Paris, prin intermediul ataşatului de interne din cadrul misiunii diplomatice, pe lângă autorităţile competente franceze, a rezultat că în urma altercaţiei au fost reţinuţi nouă cetăţeni români. Şapte dintre cetăţenii români au fost ulterior puşi în libertate, pentru alţi doi fiind prelungită măsura reţinerii. Până în acest moment, niciunul dintre cetăţenii români nu a solicitat asistenţă consulară din partea Ambasadei României la Paris.

În prezent, la nivelul misiunii diplomatice române nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români, suporteri ai naţionalei României, spitalizaţi în unităţi medicale din Paris.

În contextul Campionatului de Fotbal EURO 2016, Ambasada României la Paris este în legătură permanentă cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate, în limita competenţelor legale.

Reamintim că Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Federaţia Română de Fotbal, au realizat şi publicat un Ghid pentru Campionatul European de Fotbal 2016, cu informaţii utile dedicate suporterilor români care se vor deplasa în Franţa”, se arată în comunicatul MAE.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *