Skip to content
Internațional

Noua Zeelandă: Atac terorist la Auckland. Cinci persoane au fost rănite, atacatorul a fost împușcat

news.ro

Cinci persoane au fost rănite la un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, după un atac cu cuțitul comis de un extremist care se afla în vizorul poliției. Atacatorul a fost împușcat mortal de polițiștii sosiți la fața locului. Imaginile distribuite pe rețele sociale arată oamenii îngroziți, țipând și fugind după adăpost. Premierul Jacinda Ardern a declarat că atacatorul era un ”extremist violent” și a calificat incidentul drept ”atac terorist”, relatează The Guardian.

Atacul a avut loc la supermarketul Countdown LynnMall din Auckland, bărbatul fiind împușcat mortal de polițiști. Acestea era originar din Sri Lanka și se stabilise în Noua Zeelandă în 2011. Din 2016, era sub supravegherea autorităților, fiind pe lista persoanelor monitorizate din motive de securitate națională.

Cel puțin două persoane au fost transportate la spital, fiind în stare critică, alte două persoane suferind răni mai puțin grave, scrie hotnews.ro.

Cel puțin 10 mașini de poliție și ambulanțe au intervenit la fața locului.

Premierul a mai declarat că acesta era un simpatizant al ”ideologiei” mișcării teroriste Statul Islamic, însă era ”un lup singuratic” și a acționat pe cont propriu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *