Skip to content
Internațional

Noua Zeelandă nu mai are niciun caz activ de coronavirus

twitter

Noua Zeelandă a oprit transmiterea noului coronavirus în țară și va ridica toate măsurile de restricție, cu excepția celor de la graniță, a anunțat luni premierul Jacinda Ardern, citată de Reuters.

Guvernul va elimina restricțiile de distanțare socială luni la miezul nopții și va coborî la nivelul 1 de alertă. Evenimentele publice și private, magazinele, turismul, restaurantele și transportul public își vor desfășura activitatea fără reglementările de distanțare socială impus în mare parte din lume.

Deși suntem într-o situație mai sigură și mai solidă, drumul către viața pre-Covid nu este ușor, însă hotărârea și dedicarea din timpul acțiunii din sănătate vor fi acum concentrate pe reconstrucția economică”, a spus Ardern.

Suntem încrezători că am eliminat transmiterea virusului în Noua Zeelandă, dar eliminarea nu este o bornă temporală, ci un efort susținut”, a adăugat ea, informează hotnews.ro.

Pentru prima oară din februarie, când virusul a ajuns în această țară cu 5 milioane de locuitori, nu mai există niciun caz activ, a spus ministrul sănătății. Noua Zeelandă a raportat 1.154 de infecții și 22 de decese.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *