Skip to content
Politică

Noul Ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, primit de preşedintele Klaus Iohannis şi de premierul Ludovic Orban

mae.ro

Noul Ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, va fi primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis pentru prezentarea scrisorilor de acreditare, dar şi de către premierul Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Klaus Iohannis îl va primi pe Adrian Zuckerman la ora 13.00, la Palatul Cotroceni.

Noul ambasador agreat al Statelor Unite la Bucureşti îşi va prezenta scrisorile de acreditare.

De la ora 16.00, Adrian Zuckerman are, la Palatul Victoria, o întrevedere cu premierul Ludivic Orban.

Sâmbătă, noul ambasador al SUA a fost primit de către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

În 21 noiembrie, avocatul Adrian Zuckerman a primit votul Senatului american pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti.

Zuckerman este un avocat admis în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.
De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

Potrivit Casei Albe, Zuckerman a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit, în 29 noiembrie, în vizită de rămas bun, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), pe ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *