Skip to content
Politică

Noul COD al Muncii. Proiect: 6 ore de lucru vinerea

Doi parlamentari liberali surprind cu o nouă propunere de modificare a Codului Muncii, potrivit căreia ziua de vineri ar putea avea doar 6 ore de lucru.

Astfel, cei doi parlamentari au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38.

Totodată, în proiectul de modificare a Codului Muncii, cei doi parlamentari specifică şi chiar subliniază faptul că scurtarea zilei de muncă să se facă „fără afectarea salarizării aflate în plată”.

În continuare, parlamentarii oferă în expunerea de motive o serie de exemple de state europene care au decis deja reducerea numărului de ore de muncă săptămânale.

Mai mult, în documentul în care îşi expun motivele iniţiativei, parlamentarii arată că raportul dintre numărul de angajaţi şi cel al pensionarilor este de aproape unu la unu, dublu faţă de situaţia din 1990.

Parlamentarii propun şi REDUCEREA săptămânii de muncă de la 5 la 4 zile

O propunere legislativă inedită a fost pusă în dezbatere la Camera Deputaţilor, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii. Potrivit proiectului de lege, angajaţii şi angajatorii care doresc ca timpul de lucru să fie de 10 ore pe zi, vor avea săptămâna de lucru de doar patru zile, informează Româniatv.net

Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normal a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Fiecare angajator stabileşte împreună cu angajatul norma timpului de muncă, acesta putând fi şi de 10 ore pe zi, cu respectarea a 40 de ore pe săptămână„, se arată în propunerea legislativă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *