Skip to content
Politică

Noul consilier onorific al premierului, dezvăluiri incendiare: cum a cunoscut-o pe Firea

2mnews

Noul consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, Herman Berkovits, a dat declarații despre cum a ajuns să dețină această funcție, despre legăturile cu consilierii israelieni ai lui Liviu Dragnea și despre relația pe care o are cu Gabriela Firea.

Într-un interviu pentru Adevărul, Berkovits susține că funcția de consilier onorific este pur și simplu o apreciere din partea premierului Dăncilă, având în vedere eforturile pe care el și soția sa le fac pentru a întări legăturile dintre Israel și România.

Consilierul onorific spune că a plecat din România legal, în 1975, alături de marea ieșire a evreilor din țară pentru că și-a dorit să trăiască în Israel, adăugând faptul că susține mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Din postura de consilier onorific, Berkovits transmite că va lupta pentru întărirea legăturilor dintre România și Ierusalim, având în vedere și numărul foarte mare de români care locuiesc acolo.

Despre Gabriela Firea, Herman Berkovits spune că a cunoscut-o personal atunci când aceasta a avut o vizită oficială în Israel, moment în care a „rămas uimit de personalitatea doamnei Firea”. Mai mult, consilierul susține că se vizitează cu familia Firea- Pandele.

Întrebat dacă îi cunoaște pe consilierii israelieni ai lui Liviu Dragnea, Berkovits a răspuns că nu îi cunoaște și că vrea să facă foarte clar faptul că el personal nu susține vreun partid sau vreo coaliție anume, ci doar ajută România. De asemenea, consilierul a ținut să menționeze că nu se va muta în țara noastră, dar va fi prezent atunci când va fi nevoie de el.

Înterviul complet cu Herman Berkovits îl puteți citi AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *