Skip to content
Societate

Noul director al Poștei Române, protejatul lui Cîțu și al lui Pavel Popescu, nu are niciun plan pentru salvarea companiei

facebook

Valentin Ștefan este noul director al Poștei Române, după ce a fost susținut de Pavel Popescu, președintele PNL Sector 4, pentru această funcție. Echipa lui Florin Cîțu începe să preia controlul unor companii importante, dar demonstrează imediat că nu are nicio idee despre reformă sau ce ar trebui să facă pentru a aduce profitul în conturile statului.

Valentin Ștefan este un filolog cu studii în Rusia, la Sankt Petersburg, dar și la Universitatea Carolinei de Nord. Deși a studiat limba rusă, în CV-ul său nu a trecut rusa la limbi străine. Nu are nicio experiență la conducerea unei instituții, dar a fost uns director al Poștei Române pentru că se află în echipă lui Cîțu.

Într-un răspuns oferit redacției PS News, Valentin Ștefan ne anunță că nu are nicio intenție să reorganizeze Poșta Română.

Referitor la programul de disponibilizări, până acum, s-a realizat, la nivel intern, o amplă analiză, punctual pe specific de activitate și, în contextul politicii și obiectivelor de management, în momentul de față acest demers nu reprezintă un plan de acțiune pe termen scurt/mediu”, a declarat Valentin Ștefan, pentru PS News.

Noul director al Poștei renunță la planul de reformare a instituției, chiar dacă Florin Cîțu și echipa sa se cred marii reformatori ai României. Valentin Ștefan nu vrea să facă din Poșta Română o companie profitabilă, ci îi amenință pe angajați că externalizează serviciile, potrivit unor surse.

Valentin Ștefan, directorul Poștei Române

Reamintim că la început de 2021, când Poșta Română era condusă de fostul director Horia Georgescu, apropiat de Ludovic Orban, compania anunțase cel mai ambițios program de investiții în infrastructură, servicii și digitalizare din ultimii 30 de ani. Compania pregătea investiții care ar fi putut să o facă profitabilă și să ofere servicii mult mai bune cetățenilor. Echipa lui Florin Cîțu îngroapă Poșta Română pentru că interesele lui Pavel Popescu sunt mai importante decât viitorul companiei.

De asemenea, Valentin Ștefan confirmă că fostul director Horia Georgescu a luat decizii bune pentru „eficientizarea ierarhică și operativă”. Doar că noul director nu prezintă nicio idee despre reorganizarea instituției.

În ultimele 12 luni, sub aspectul organigramei, modificările au constat în:

– înființarea Direcției Control Managerial Intern, Reclamații și CFG

– înființarea Departamentului Poșta Internațională

– înființarea Departamentului Servicii Financiare

Aceste structuri au fost înființate prin reorganizarea activității structurilor existente și au avut drept fundament de principiu o gestiune mai aplicată structural a activității și eficientizarea ierarhică și operativă”, precizează Valentin Ștefan pentru PS News.

Acest lucru confirmă că fostul director a luat decizii bune pentru reformarea Poștei Române, însă nu a fost lăsat să le ducă la bun sfârșit deoarece nu era apropiat de Florin Cîțu și Pavel Popescu. Actualul premier a fost pus la conducerea unei companii importante, care deja se confruntă cu numeroase probleme financiare, un filolog care nu vine cu niciun plan pentru salvarea Poștei. De asemenea, Valentin Ștefan se folosește în continuare de consilierii fostului director, precizând că „nu a fost concediat nici un consilier”.

Situația de la Poșta Română este o dovadă incontestabilă că echipa Florin Cîțu nu are oameni competenți care să facă reforme în cele mai importante companii ale statului. Pentru Cîțu și echipa sa nu contează nici pregătirea profesională, nici planurile de reformă, este doar o luptă pentru putere și pentru acces la banii statului. Valentin Ștefan se dovedește doar un alt individ instalat într-o companie, pentru a răspunde unor comenzi venite de la premier și prietenii săi.

2 comentarii la “Noul director al Poștei Române, protejatul lui Cîțu și al lui Pavel Popescu, nu are niciun plan pentru salvarea companiei

  1. Groaznic, unde sunt angajarile pe competenta atat de trambitate de noii guvernanti?!?! Ce cauta asta la Posta Romana?!?! Sa va fie rusine, PNL si USRPLUS, nu sunteti cu nimic mai buni decat cei de dinaintea voastra!!!

  2. Numai așa vor putea pierde alegerile viitoare și să le permită pesediștilor să revină la putere. Alegătorii nu mai sunt la fel de naivi și ușor de prostit, deci promisiunile neonorate și promovarea unor inși fără valoare îi vor descalifica și marginalizat. Unde sunt examenele transparente pentru posturi de manageri ale companiilor de stat? Parcă așa au trâmbițat când au câștigat alegerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *